Foto van Jacqueline Venbrux, eigenaar van Mind Eye Power opleidingen in Nijmegen tijdens een presentatie.

Beroepsopleiding MEP basics

Niveau                           HBO / Bachelor

Duur                              1,5 maand

Studiebelasting            4 - 6 weken

Studiekosten                € 695

Startdata                       zie agenda

Studiepunten               SKB: 3,6 EC`s

                                       Register vaktherapie: 38 punten
                                       KTNO: 2 EC`s
                                       NBVH: 18 PE

Geaccrediteerd           SKB / Register vaktherapie / NBVH/ BNVIP en BVP/ABP/GRO

Iets voor jou?

Mind Eye Power is een innovatieve, effectieve en integratieve methode om diepgaande en blijvende verandering te brengen in stress, angsten en onverwerkte emoties, saboterende overtuigingen, hardnekkige gedragspatronen, (gevolgen van) trauma.

 

MEP is toepasbaar in zeer verscheidenen levenssituaties waarbij de cliënt lading, last en noodzaak ervaart om te veranderen en zichzelf van dit leventhema te bevrijden. Dit doen we met de juiste mindset, oogbewegingen en adem. De cliënt los niet alleen een probleem op maar krijgt ook nieuwe inzichten, meer balans en een nieuw perspectief. De methode is gebaseerd op moderne wetenschap en eeuwenoude kennis over de informatieverwerking van ogen en brein in relatie tot lichaam, emoties en cognities.

 

Wil jij als professional deze krachtige MEP Methodiek leren kennen en leren toepassen? Meld je dan direct aan!

 


Het programma

De 3-daagse is een opleiding die erop gericht is om de methodiek te leren kennen en toepassen. Een afsluitende eindopdracht is onderdeel van het programma waarin de deelnemer het geleerde in praktijk brengt. De methodiek is het framework van MEP en is breed inzetbaar in de praktijk.

 

Na het succesvol doorlopen van de 3-daagse opleiding ontvang je een bewijs van deelname en mag je de MEP methodiek in de praktijk gaan brengen. Als je je verder wilt verdiepen in de methodiek en wilt zien hoe MEP directe aansluiting heeft op relevantie thema`s is de 12-daagse erg geschikt als vervolgopleiding.

 

Dag 1

We verdiepen ons in de theoretische achtergrond van MEP en leren brein, lichaam en geest meer in balans te brengen. Eveneens leren we hoe specifieke oogbewegingen verandering kan brengen in denken, voelen en doen.

 

Dag 2

Met gerichte oefeningen ervaar je hoe je nog specifieker invloed hebt op de diepere lagen van het brein en de samenwerking met de ‘buikhersenen’ en het intelligente hart. Het is mogeljik meer grip te krijgen op het angstcentrum van het brein en daarmee op emoties en cognities. Je brengt de MEP methode direct in praktijk en ervaart het zowel vanuit de cliëntenrol als die van behandelaar.

 

Dag 3

We verdiepen ons verder in de MEP oogtechniek en je leert de onbewuste taal van het oog waarnemen. Ook leren we om MEP interventies verder toe te passen. Er is aandacht voor de attitude van de MEP Practitioners en bespreken casuïstiek. De dag eindigt met de toelichting op de 12-daagse MEP opleiding Advanced.

 


Praktische informatie

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor (lichaamsgericht werkende) therapeuten, vaktherapeuten, coaches en hulpverleners die deze methode zelf in de praktijk willen brengen. Als vooropleiding is een therapeutische opleiding en/of een erkende coach opleiding of HBO- conform niveau vereist.

Mind Eye Power is breed toepasbaar. Wil je MEP inzetten bij complexe trauma`s dan kan dit, mits voldoende vooropleiding, de nodige expertise en ervaring in traumabehandeling aanwezig is. Supervisie is mogelijk.

 

Werkvorm

Deze opleiding bestaat uit 3 lesdagen. Tijdens deze lesdagen wisselen praktijk en theorie zich af zodat de methode direct door de deelnemers in praktijk gebracht wordt.

Tussentijds maken de deelnemers de methodiek zich eigen door drie oefensessies te doen met een (oefen) cliënt.

Studiebelasting

De 3-daagse MEP Opleiding Basics bestaat uit 3 lesdagen (10.00 – 17.00). aast de opleidingsdagen dient een deelnemer 30 – 34 uur te reserveren voor zelfstudie, dit is als volgt opgebouwd:

 • Lesboek, artikelen, ander lesmateriaal bestuderen – 10 – 12 uur
 • Online leeromgeving bestuderen: 4 uur
 • 2 MEP oefensesies voorbereiden, uitvoeren, evaluatie: 10  – 12 uur
 • 1 MEP casus uitwerken ter voorbereiding van de laatste bijeenkomst: 6 – 8 uur

Opleidingskosten

Opleidingskosten € 695, vrijgesteld van BTW. Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

De volgende onderdelen zijn inclusief:

 • Lesmateriaal
 • Toegang tot online leeromgeving
 • Accreditaties / studiepunten
 • Examentoets en Bewijs van deelname
 • Arrangementskosten
 • Koffie & Thee, Lunch

Certificaat en accreditatie

Je ontvangt na het doorlopen van de 3-daagse MEP Opleiding Basics een MEP Bewijs van deelname. Na het succesvol doorlopen van deze opleiding en de toetsing, dan beheers je de methodiek en kun je MEP inzetten in de praktijk. Eveneens heb je toegang tot de aanvullende 12-daagse MEP Opleiding Advanced.

Geaccrediteerd: SKB / Register vaktherapie / NBVH/ BNVIP en BVP/ABP/GRO.

Studiepunten

 • SKB (100 SBU, 3,6 EC`s)
 • KTNO (2 EC`s)
 • Register Vaktherapie (38 punten)
 • NBVH (18 PE)

Resultaat

Na afronding van deze opleiding ben je in staat om de MEP Methodiek direct in de praktijk te brengen en kun je deelnemen aan MEP LAB dagen of je inschrijven voor de 12-daagse MEP Opleiding Advanced.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur dan een bericht naar info@mindeyepower.nl