Over Jacqueline Venbrux

Als lichaamsgericht werkend psychologe heb ik 17 jaar gewerkt binnen de GGZ , onder meer met intensieve angst en trauma behandeling. Daarnaast was ik jarenlang mindfulness trainer en als co-trainer verbonden aan een opleidingsinstituut . Vanaf eind 2013 heb ik mijn eigen methode en opleiding ontwikkeld en vorm gegeven.

 

Door deze activiteiten heb ik de nodige kennis en expertise opgebouwd in een neurofysiologische en psychologische benadering van stress- en angstklachten, trauma herstel en onverklaarbare lichamelijke klachten.

 

Met veel plezier ben ik mij aldoor blijven verdiepen, ontwikkelen en scholen in mijn vakgebied. Ik raakte geboeid door de sterke impact die Mind en Eye hebben op mentaal, emotioneel en fysiek vlak. Dat de ogen een ingang zijn om de emotionele lading letterlijk en figuurlijk te ontzenuwen fascineerde me. Het was mij niet specifiek te doen om een oogtechniek, ik was vooral geïnteresseerd in wat  de ogen, die kleine orgaantjes en ‘spiegels van het zenuwstelsel’, ons laten zien.

 

Met name de nieuwe menswetenschap waarbij het accent ligt op het functioneren van brein en ogen, het samenspel tussen onderbewuste en bewuste en het zelfhelend vermogen van het lichaam hebben mijn interesse. Tijdens mijn jarenlange training in Body Mind centering ben ik me steeds verder gaan verdiepen in het visuele systeem, de informatie verwerking en de taal van het oog.

 

Mind Eye Power heeft zich vanaf 2013 ontwikkeld tot een geheel eigen integraal systeem. Er wordt niet alleen een probleem opgelost maar het geeft ook meer balans, eye openers, inzichten en een nieuw perspectief. Lees hier meer over de achtergrond van Mind Eye Power.

 

Mijn missie

Mijn wens om een innovatieve, integratieve holistische, toegankelijke en gedegen tool aan te bieden, waarmee je cliënten kunt helpen zich te bevrijden van diepgewortelde en ongezonde overlevingsmechanismen, heb ik waar kunnen maken. Op deze wijze wil ik bijdragen aan een mooier en moeiteloos leven voor iedereen.

 

Jacqueline Venbrux

Profiel foto van Jacqueline Venbrux, oprichter van Mind Eye Power opleidingen in Nijmegen.  Als lichaamsgericht werkend psychologe heb ik 17 jaar gewerkt binnen de GGZ , onder meer met intensieve angst en trauma behandeling. Daarnaast was ik jarenlang min