Over Jacqueline Venbrux

Als lichaamsgericht werkend psychologe heb ik 17 jaar gewerkt binnen de GGZ , onder meer met intensieve angst en trauma behandeling. Daarnaast was ik jarenlang mindfulness trainer en als co-trainer verbonden aan een opleidingsinstituut . Vanaf eind 2013 heb ik mijn eigen methode en opleiding ontwikkeld en vorm gegeven.

 

Door deze activiteiten heb ik de nodige kennis en expertise opgebouwd in een neurofysiologische en psychologische benadering van stress- en angstklachten, trauma herstel en onverklaarbare lichamelijke klachten.

 

Met veel plezier ben ik mij aldoor blijven verdiepen, ontwikkelen en scholen in mijn vakgebied. Ik raakte geboeid door de sterke impact die Mind en Eye hebben op mentaal, emotioneel en fysiek vlak. Dat de ogen een ingang zijn om de emotionele lading letterlijk en figuurlijk te ontzenuwen fascineerde me. Het was mij niet specifiek te doen om een oogtechniek, ik was vooral geïnteresseerd in wat  de ogen, die kleine orgaantjes en ‘spiegels van het zenuwstelsel’, ons laten zien.

 

Met name de nieuwe menswetenschap waarbij het accent ligt op het functioneren van brein en ogen, het samenspel tussen onderbewuste en bewuste en het zelfhelend vermogen van het lichaam hebben mijn interesse. Tijdens mijn jarenlange training in Body Mind centering ben ik me steeds verder gaan verdiepen in het visuele systeem, de informatie verwerking en de taal van het oog.

 

Mind Eye Power heeft zich vanaf 2013 ontwikkeld tot een geheel eigen integraal systeem. Er wordt niet alleen een probleem opgelost maar het geeft ook meer balans, eye openers, inzichten en een nieuw perspectief. Lees hier meer over de achtergrond van Mind Eye Power.

 

Mijn missie

Mijn wens om een innovatieve, integratieve holistische, toegankelijke en gedegen tool aan te bieden, waarmee je cliënten kunt helpen zich te bevrijden van diepgewortelde en ongezonde overlevingsmechanismen, heb ik waar kunnen maken. Op deze wijze wil ik bijdragen aan een mooier en moeiteloos leven voor iedereen.

Uit het leven gegrepen, een eigen MEP ervaring Lees verder ->

'In een ogenblik'

Kijk je nog een keer in mijn ogen?En als je kijkt herken je me dan ? Zie je me dan?Open je nog een keer je ogen voor me of is het enkel nog de leegte die me aan blijft staren.Daar lig je dan. De ogen gesloten, verdwenen in het niets, in coma.Je songteksten klinken nog in mijn oren. “Zit je te kijken in een eindeloos land, een land van verdriet” en “erger kan het niet’.Het enige wat we zien is de donkere gitzwarte nacht.Even sluit ik mijn ogen ..ik schrik wakker…Ik wil mijn ogen niet openen. Ik wil het niet onder ogen zien, niet weer. Het is erger dan de nachtmerries.

Ik zie je liggen tussen de ijszakken en ik kijk door de slangetjes heen.

En dan opeens open je de ogen, heel even. In een vreemd ogenblik zie ik het. Je ogen zijn stuk, als glas in scherven. In shock staar ik in een eindeloos land, een land van verdriet. Ik zie je niet. Ik herken je niet.

Een eindeloze reis van hoop en vrees volgt.16 jaar later raap ik de scherven bijeen. Ik kijk mezelf in de ogen. Een ervaren MEP Advanced practitioner kijkt met me mee. Ook al leef ik na al die jaren weer met open vizier en de blik vooruit, in deze MEP sessie kijk ik nog een keer achterom. Ik ontmoet de schrik die nog levendig in mijn lichaam aanwezig is , genesteld in het zenuwstelsel en nu zichtbaar in een ogenblik. De schrik komt vrij en het is voorbij. Ik ervaar nu pas echt dat het geweest is. Ik heb het overleefd, dat weet ook mijn lichaam nu. Enorm opgelucht herhaal ik de zin keer op keer. ‘Het is voorbij, het is geweest’ . Dit maakt me krachtig ,vrij en heerlijk ontspannen . Ik kijk met een liefdevolle blik in een eindeloos land vol mogelijkheden en nieuw perspectief.En daar waar dit verhaal begon .. bij niet aangeboren hersenletsel ..juist rond deze doelgroep hebben MEP Advanced Practitioners inmiddels een team gevormd en zetten ze MEP in bij mensen met NAH in revalidatie. Dat MEP voor vele doelgroepen ingezet wordt is fijn en dat het zoveel bijdraagt voor mensen met NAH is bijzonder. Dat had ik 16 jaar geleden niet kunnen voorzien.Ik sluit nog even mijn ogen en ik geniet. Mijn missie om MEP meer bereik te geven is geslaagd. Dankbaar dat ik met MEP mijn unieke bijdrage kan leveren en blij met het professionele MEP netwerk om me heen waardoor er met MEP al zo ontzettend veel mensen geholpen zijn, om vitaler, vrijer en blijer door het leven te gaan.

 

Jacqueline Venbrux

Profiel foto van Jacqueline Venbrux, oprichter van Mind Eye Power opleidingen in Nijmegen.  Als lichaamsgericht werkend psychologe heb ik 17 jaar gewerkt binnen de GGZ , onder meer met intensieve angst en trauma behandeling. Daarnaast was ik jarenlang min