Kernwoorden voor de Mind Eye Power methode zijn: ogen,  eyemovement adem hoofd hart buik cognities, emoties, handelen, denken voelen doen fysiek zintuigelijke waarneming

Mind Eye Power

“Onze ogen zijn het toetsenbord van onze hersenen”

Als lichaamsgericht werkend psychologe, co-trainer bij de Effortless Coachingsopleiding en als mindfulness trainer wilde ik één en ander integreren, Mind Eye Power is hier de uitwerking van. Ik heb jarenlang gewerkt als psychologe met intensieve angst- en traumabehandeling en ik gaf regelmatig EMDR sessies bij post traumatische stress klachten. Dat de oogbewegingen, als onderdeel van deze methode, de emotionele lading letterlijk en figuurlijk kunnen ontzenuwen, fascineerde me.

 

Als lichaamsgericht werkend psychologe, was het mij niet specifiek te doen om een oogtechniek, maar ik raakte vooral geboeid door de onbewuste taal die ogen spreken en de impact die oogbewegingen en oogontspanning heeft op de gehele body mind. Zeker nadat ik zelf de diepgaande effecten van het bewegen van de ogen in verschillende patronen had ondervonden bij een training van A. Jell. Om dit alles nog meer fundament te geven ben ik geschoold in Integrale Eye Movement therapie en in Brainspotting. Dit heeft me nog meer inzicht en bevestiging gegeven in hoe de ogen informatie opslaan en verwerken en hoe je dit kunt waarnemen als coach en therapeut.

 

Het psychologische model voor traumaverwerking, nieuwe wetenschap over de werking van hersenen en ogen, eeuwenoude kennis over de energetische werking van brein en lichaam zijn belangrijke pijlers voor de Mind Eye Power methode. De Eye Power is nog diepgaander als we het Mind-ful inzetten. Met Mind Eye Power helpen we onze cliënten om zich te bevrijden van welke blokkade dan ook. De Power van Mind en Eye is verbluffend te noemen.

 

Foto van een spirituele vrouw met een bergkristallen hanger en haar handen op haar borst en buik.

Dit hele avontuur heeft nog meer body en mind gekregen tijdens mijn jarenlange en voortdurende training in body-mind centering en in de TAO, de moeiteloze weg. In deze leerroute valt werkelijk alles op zijn plek en geef ik handen en voeten aan opgedane ervaring en kennis. Het genezen middels oogbewegingen werd ook al toegepast in eeuwenoude tradities.

 

Ik heb zelf mogen ervaren hoe je met oogbewegingen diepgaand oude onverwerkte emoties kunt opschonen tot in de bindweefsels van de organen en tot in het cel geheugen. De eeuwenoude kennis over de energetische werking van het brein is een andere belangrijke pijler van de Mind Eye Power methode.

 

Afbeelding van de body mind centering.Met oogbewegingen kun je diepgaand oude onverwerkte emoties opschonen tot in de bindweefsels van de organen en tot in het cel geheugen. De eeuwenoude kennis over de energetische werking van het brein is een andere bel

Ik ben trots op mijn integratieve benadering wat Mind Eye Power zeer krachtig en compleet maakt. We betrekken de gehele mind en body en werken vanuit een neurofysiologische, psychologische en energetische invalshoek. Daarmee is Mind Eye Power niet enkel een behandelmethode te noemen, maar zie ik het meer als een integratief systeem. Met passie en gedrevenheid blijf ik gefascineerd en blijf ik met open blik ontdekken en groeien in de mogelijkheden die Mind Eye Power en de wondere wereld van lichaam en geest zichtbaar maakt en te bieden heeft.

Afbeelding van 2 ogen in een lemniscaat

Ogen de spiegel van het zenuwstelsel

 

Je ervaart dat het mogelijk is om oude pijn, specifieke angsten en saboterende overtuigingen moeiteloos achter je te laten. Dit geeft ruimte aan ongekend potentieel. Ik ben zelf nog iedere keer weer onder de indruk van de eenvoudig, doeltreffende en snelle manier waarop diepgaande en blijvende effecten worden bereikt met Mind Eye Power. Het mooie is dat je niet alleen een probleem oplost. Je krijgt antwoorden op levensvragen en je creëert een nieuwe, ondersteunende en meer gezonde levenshouding.

 

Er vindt een verschuiving plaats;

van actueel issue naar herinnering.

van probleem naar levensles.

van stress naar evenwicht.

van angst naar vertrouwen.

van een staat van verdediging naar een staat van groei.